Сьогодні у Львівській міській раді відбулася урочиста академія з нагоди 20-річчя візиту Святішого отця Івана Павла ІІ до міста.

Про це у соцмережі повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

«Рівно 20 років тому в ці дні до Львова завітав Папа Римський Іван Павло ІІ. Це була не просто знакова подія, а щось значно більше. Говорячи тоді про Україну, Папа неодноразово називав її «лабораторією». Як зауважив Митрополит Святослав, цим Святий мав на увазі, що ми, українці — особливий народ. Народ, де багато чого стається вперше. Народ, який своєю вірою й силою може послужити прикладом для всього світу. Вочевидь, вже тоді Папа передбачав нашу теперішню історію», – пише Маркіян Лопачак.

Він додав, що з нагоди річниці візиту у Львівській міськраді організували урочисту академію. «Разом з духовенством, Генеральним консулом Польщі Елізою Дзвонкевіч, міським головою й колегами-депутатами взяли участь у спецпогашенні пам’ятної марки «Укрпошти» та переглянули фільм про організацію паломництва Святого до України», - повідомив посадовець.

У рамках святкувань по обіді відбудеться урочисте відкриття проспекту Святого Івана Павла ІІ, перейменування якого напередодні затвердив депутатський корпус.

«Пам‘ятаймо науку Святого!» - додав Маркіян Лопачак.

ІА "Вголос": НОВИНИ