Сьогодні, 25 березня, Святійший Отець Франциск під час Богослужіння (25 березня- свято Благовіщення католиків у базиліці Св. Петра) здійснить акт посвяти України та росії Непорочному Серцю Марії

Одночасно з молитвою у Ватикані аналогічний акт очолить кардинал Конрад Краєвський на місці об’явлення Діви Марії у м. Фатімі, неподалік Ліссабону (Португалія).

13 липня 1917-го тут прозвучало прохання, передане через трьох дітей-пастухів, посвятити росію Непорочному Серцю Марії Фатімської. Якщо цього не зробити, йшлося у пророцтві, то росія поширить “свої помилки по всьому світу, сприяючи війнам і переслідуванням Церкви, добрі люди будуть засмучені. Різні народи будуть знищені”. 

1930-го Католицька Церква офіційно визнала ці події, як диво й одкровення, яке не суперечить доктрині.

Папа Пій XII 31 жовтня 1942-го оголосив про посвячення усього світу і не закликав зробити це у с і х єпископів, а Св. Папа Іван Павло  II 1984-го не вказав саме слово р о с і я.

Під час обряду Папа Франциск виголосить молитву про звільнення р о с і ї від влади ”лукавого ворога”, тобто с а т а н и.

Прохання про посвяту України та росії Непорочному Серцю Марії було отримано Папою Римським від українських католиків на сьомий день війни.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний архиєпископ Київський і Галицький Блаженніший Святослав Шевчук наголосив, що рішення Папи Франциска є духовним актом, на який давно чекав український народ.

Напередодні, 20 березня Папа Римський на площі Св. Петра вкотре помолився за мир в Україні, наголосивши, що напад росії на Україну – це святотатство, яке не має виправдання. Він звернувся до світової спільноти та закликав докласти зусиль задля припинення кровопролиття. Президент України Володимир Зеленський  запросив Його Святість відвідати Україну.

До слова, в Україні діє Згромадження Сестер Непорочного Серця Марії Фатімської (Фатімки) (із 13 вересня 1945-го. засновник о. Роман Бахталовський, ЧНІ).

Наслідуючи життя Пречистої Діви Марії, сестри покликані служити Господеві і своєму народові молитвою контемпляцією, вихованням шкільної молоді, місійною працею, допомогою душпастирям при Церкві, адже, «де скарб твій, там буде і серце твоє» (Матвія 6: 21).

Степан Боруцький.

ІА "Вголос": НОВИНИ