Верховний понтифік Католицької церкви закликав до міжнародного дня молитви про мир 26 січня, щоб уникнути подальшої ескалації подій довкола України.

Про це повідомляє британська інформаційна агенція Reuters.

Таку заяву Святійший Отець зробив сьогодні, 23 січня, під час традиційної щотижневої проповіді для паломників з різних куточків світу, що збираються на площі святого Петра. 

«Я із занепокоєнням слідкую за зростанням напруженості, яка загрожує завдати нового удару миру в Україні та поставити під сумнів безпеку Європи, що має ще більші наслідки», – сказав він.

Папа Франциск закликав «всіх людей доброї волі» помолитися наступної середи, щоб усі політичні ініціативи «служили людському братству», а не партійним інтересам. У Ватикані не надали негайних подробиць про те, як Папа відзначатиме цей день.

«Ті, хто переслідує свої інтереси, завдаючи шкоди іншим, зневажають його покликання як людини, тому що ми всі створені як брати», – сказав глава Католицької церкви, не вдаючись до деталей.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос«, папа Римський Франциск планує приїхати  в Україну »задля миру і до суспільства, яке зболене горем і трагедією війни". Натомість російська дипломатія робить усе, аби цей візит не відбувся.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ