Папа Римський Франциск у традиційному різдвяному зверненні витупив проти поширення "метастаз конфлікту" в Україні.

Про це повідомляє українська служба католицького видання Vatican News.

«Стань світлом і підтримкою для тих, які вірять і діють, прямуючи також і проти течії, на користь зустрічі та діалогу, і не дозволь, аби в Україні поширювалися метастази злоякісного конфлікту», – таку молитву Папа виголосив, серед іншого, у різдвяному посланні «Urbi et Orbi».

фото: Vatican Media



Верховний понтифік Церкви виголосив урочисте благословення місту Римові та світові з лоджії собору Святого Петра вперше з початку пандемії. Востаннє масштабні різдвяні урочистості відбувались у 2019 році, адже подальші релігійні церемонії у Ватикані, навіть на такі великі свята як Великдень та Різдво, відбувались  з дотриманням суворих карантинних обмежень. 

Тепер же знову все відбувалося згідно зі звичним протоколом. Паломники, що зібралися на площі Святого Петра попри дощову погоду, з великим ентузіазмом привітали Папу, що опівдні з’явився у лоджії.

фото: Vatican Media

Оркестри Папської Швейцарської Гвардії та італійських карабінерів виконали державні гімни Італії та Ватикану, після чого глава Католицької церкви виголосив різдвяне послання.

Нагадаємо, як писав "Вголос", папа Римський Франциск може найближчим часом відвідати Україну.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ