Чудотворну ікону Розп'яття Спасителя зі Зарваницького духовного центру, що на Тернопільщині, 29 березня відвезуть до Базиліки Святого Петра у Ватикані.

Папа Римський Франциск поблагословить чудотворну ікону Розп'яття Спасителя зі Зарваницького духовного центру, що на Тернопільщині. З цією метою ікону збираються відвезти до Базиліки Святого Петра у Ватикані.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

«Копія чудотворної ікони Розп'яття Спасителя зі Зарваниці перебуває у соборі Святої Софії у Римі для почитання вже тиждень. 29 березня її відвезуть до Базиліки Святого Петра для благословення корони Тернового вінка святійшим отцем Франциском, Папою Римським», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Римі перед цією іконою молилась українська молодь, що навчається та проживає в Римі, а також монахи, священики собору, члени спільноти «Матері в молитві», учні школи «Свята Софія» та парафіяни.

Ікону Розп’ятого Спасителя знайшов мешканець Зарваниці 1728 року. А 1742-го її визнали чудотворною та коронував митрополит Атанасій Шептицький. Проте під час Другої світової війни образ загубився.

З ініціативи архієпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) для відновлення культу почитання ікони створили копію, яка після повернення з Рима постійно перебуватиме в Соборі Зарваницької Матері Божої.

Як писав «Вголос», Папа Римський присвоїв одеському храму особливий статус.

ІА "Вголос": НОВИНИ