Папа зробив цей коментар в інтерв'ю іспанській газеті El Pais після інавгурації Дональда Трампа, повідомляє BBC. 

Папа також засудив використання багатьма країнами колючого дроту та інших загороджень на своїх кордонах для того, щоб не допускати на свою територію іноземців.

Він, однак, додав, що поки ще рано судити нового американського президента, сказавши, що «ми подивимося, що Трамп зробить».

Заяви Дональда Трампа, в яких він називав мексиканців ґвалтівниками і вбивцями, так само як і його заклики побудувати стіну вздовж кордону з Мексикою, викликали хвилю критики у США.

На питання про те, чи стурбований він ростом популізму в Європі і США, понтифік сказав: «Криза породжує страх, тривогу. На мою думку, кращий приклад європейського популізму - Німеччина у 1933 році».

«Німеччина зруйнована, вона має піднятися з колін, знайти свою ідентичність, лідера, когось, хто здатний відродити країну - і тут з'являється молода людина на ім'я Гітлер, який заявляє: «Я це можу, Я це можу». І всі німці голосують за Гітлера. Гітлер не захопив владу, народ за нього проголосував, після чого він знищив країну», - сказав понтифік.

Що стосується Дональда Трампа, Франциск сказав:»...Давайте почекаємо. Я не люблю складати думку про людей передчасно. Ми побачимо, як він себе поводить, що він робить, і тоді можна буде сформувати про нього точку зору».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ