Паралімпійський чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону цьогоріч відбувається у норвезькому місті Ліллегаммері. 25 спортсменів з інвалідністю представляють на ньому України, зокрема двоє уродженців Львівщини. Один з них - Василь Кравчук, здобув титул віцечемпіона.

Про це редакцію «Вголос» повідомили у пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації.

У суботу, 15 січня, титул віцечемпіона світу вдалось вибороти уродженцю Сколівщини Василю Кравчуку. Ще один представник Львівщини, Павло Баль, фінішував шостим. 
 
Усього у чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону беруть участь спортсмени з 32 країн світу
 
Разом з іншими 5 спортсменами зі Львівщини Василь Кравчук та Павло Баль поїдуть на зимові Олімпійські ігри-2022, які відбудуться в лютому  у китайській столиці Пекіні. 

Відомо, що 24-річний Василь Кравчук є родом зі Сколівщини. У інваспорт прийшов після важкої аварії. У 2019 році він у складі національної паралімпійської збірної здобув відразу три медалі на етапі Кубка світу з лижних перегонів та біатлону. Навесні 2021 року Василь Кравчук став бронзовим призером Кубка світу з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Павло Баль – уродженець Мостищини. В інваспорт потрапив після ампутації ніг. Сезон 2020/2021 завершив на сьомій позиції світового рейтингу. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського.

Нагадаємо, як писав "Вголос", у неділю, 16 січня, відбулася презентація комплексу Emily Resort для представників Міжнародної Федерації Шкільного Спорту, у ході якої визначили місце проведення чемпіонату світу з футболу серед школярів. Відтак, наступного року змагання прийматиме Львів. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ