Після заяви голови НБУ Яківа Смолія про свою відставку, фінансування партії “Голос” можуть припинити.

Народний депутат України 7 скликання, очільник фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак прокоментував висловлювання інвесторів партії “Голос”.

Так, після того, як Яків Смолій виступив із заявою про відставку, голова інвестиційної компанії «Дрегон Кепітал», бізнес-партнер Джорджа Сороса Томаш Фіала повідомив про відкладення інвестицій в Україну.

«Ми відкладемо нові інвестиції, адже влада в останні п'ять місяців робить абсолютно протилежні речі до того, що інвестори, як внутрішні, так і міжнародні, очікують від них і радять їм. Це остання крапля. Можна тільки здогадуватися, які мотиви, повна некомпетентність або мотивований Росією саботаж», - заявив Фіала.

Після цього український політикум заговорив про можливе припинення існування партії «Голос», головним інвестором якої називають саме Томаша Фіалу.

В ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» Маркіян Лопчак заявив, що не відкидає можливості такого розвитку подій і звернув увагу на те, що «Голос» почав руйнуватися ще минулого місяця.

«Не хотілося б критикувати, але по-правді, партія »Голос« - це партія однієї людини, яка раптом створилася за кілька місяців до виборів. Це яскравий приклад тимчасового політичного проекту. Вони йшли на вибори на чолі з відомим, гарним співаком, давали красиві обіцянки, а потім ми побачили багато цікавих особистостей, які фінансували цю кампанію. Кілька тижнів тому ми побачили демарш Вакарчука, який на свому імені завів кілька десятків людей у Парламент, побачили, як »Голос« почав розпадатися, але так і не зрозуміли, чим ці люди досі займалися у Парламенті. Тепер бачимо заяви інвесторів про припинення інвестиційної політики в Україні...Схоже, партія »Голос« невдовзі справді може розпастися», - зазначив Лопачак.

ІА "Вголос": НОВИНИ