Зняття Садового з президентських виборів на користь Гриценка - це була повна дурниця, через яку партія «Самопоміч» почала розкладатися.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав політолог Віктор Небоженко.

«Це сильно вдарило по ідентифікації електорату «Самопомочі». Якщо Садовий і Гриценко разом, то навіщо голосувати за «Самопоміч» на парламентських виборах? Навіщо тоді взагалі «Самопоміч»? Якщо Садовий знявся на Гриценка, то Гриценко кращий? Що мали думати партійці та виборці?» - каже Небоженко.

Також експерт наголошує, що електорати Гриценка та Садового дуже різні.

«Електорат Садового – це виросле покоління Ющенка. Українці-європейці, яких не дуже турбує війна, державність, історія, українська велич. Вони хочуть тільки якимось боком опинитися у Європі. Електорат Гриценка – це українська вата. Це ті, що хочуть об’єднати все краще від старого СРСР і нової України. А так не буває. Це люди, які хочуть, щоб у державі був патерналізм. Вони підозріло ставляться до ЄС, думають, що з РФ треба і можна домовитись. Як об’єднати ці електорати я не уявляю», - розповів Віктор Небоженко.

Більше про те, з яких причин “Самопоміч” почала розкладатися і чи доживе вона до парламентських виборів, читайте у статті: Чому вмирає “Самопоміч”?

ІА "Вголос": НОВИНИ