Нардепи-опоблоківці назвали «хабарем» надання Андріївської церкви в користування Вселенського Патріархату.

Як пише УП, Олександр Вілкул заявив з трибуни, що передача церкви Варфоломію - це хабар за участь у президентській кампанії.

У відповідь на це голова ВРУ Андрій Парубій запропонував Вілкулу «покаятися».

Опоблоківець заявив, що разом з Вадимом Новінським, Нестором Шуфричем, Михайлом Добкіним та Михайлом Папієвим зареєстрував проект постанови, яким хоче скасувати передачу церкви «через кнопкодавство».

Також нардепи спробували «потролити» Порошенка, зареєструвавши проект постанови про передання Варфоломію будівлі Адміністрації Президента. Обранці наголосили, що це зробить «комфортнішим» перебування Варфоломія в Україні.

У цей час у залі скандували «ганьба».

У відповідь на це Парубій сказав, що опоблоківці «біснуються та принижують почуття віруючих».

«Як ви смієте говорити тут, з високої української трибуни, про зневагу до Вселенського патріарха?!  Це просто гундяївство і демонструє, що це КГБістська секта», - заявив спікер і додав, що саме «гундяївські священники своїми руками вбивали українських воїнів» і допомагали бойовикам на Донбасі.

«Це не церква! Сьогодні Україна до церкви своєї повертається», - каже голова ВРУ.

Також, пише ЗМІ, Парубій заборонив нардепам ображати з трибуни Вселенського патріарха та ображати почуття православних віруючих.

«Підіть на Афон, покайтеся і виженіть біса з себе, щоб більше він нас не спутував! Такі виступи ми більше не будемо допускати у залі», - підсумував він.

Як уже писав «Вголос», сьогодні Андріївську церкву передали в безоплатне постійне користування Вселенському патріархату для здійснення богослужінь і обрядів.

ІА "Вголос": НОВИНИ