Суд визнав шістьох працівників патрульної поліції Львова винними у смерті львів’янина Володимира Клима.

Таке рішення ухвалив сьогодні, 3 серпня 2021 року, Галицький районний суд Львова.  

Всім шістьом працівникам поліції суд призначив покарання по вісім років позбавлення волі. Їх позбавили спеціальних звань офіцерів поліції. Окрім того, суд вважає, що працівники поліції повинні виплатити родині понад 5 млн. гривень моральної компенсації.

Нагадаємо, 9 лютого 2018 року, під час рейду патрульної поліції  у приміщенні гральних автоматів на вулиці Куліша у Львові, 22-річний львів’янин Володимир Клим проковтнув пакетик із наркотиками, задихнувся і помер. Працівники поліції надавали домедичну допомогу, зокрема, робили непрямий масаж серця. Однак бригада швидкої констатувала смерть.

Згідно з судово-медичною експертизою, причиною смерті молодого чоловіка стало те, що він задихнувся через пакет, у якому було 2,3 грама канабісу (наркотична речовина, яку виробляють із коноплі), який поклав собі до рота. Тобто, поліетиленовий пакет перекрив його дихальні шляхи.

7 травня того ж року Галицький суд Львова оголосив шістьом працівникам поліції, які брали участь у тому рейді, підозру у вбивстві з необережності. Проте прокуратура звинуватила їх у перевищенні службових обов’язків та відкрила провадження за статтею 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових обов’язків).

Слідство тривало понад три роки.

Наразі працівники патрульної поліції Львова мають можливість подати апеляцію.

ІА "Вголос": НОВИНИ