Патрульний поліцейський з Чернівців із 5-ма спільниками налагодив схему збуту наркотиків – слідчі ДБР вручили фігурантам повідомлення про підозру.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру інспектору патрульної поліції в Чернівецькій області та 5 цивільним особам через незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Держбюро розслідувань.

Зокрема, слідством встановлено, що у період з травня 2020 патрульний поліцейський, діючи зі спільниками, організував та налагодив схему збуту наркотичних засобів їх аналогів та прекурсорів. Було задокументовано понад 15 випадків збуту особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу та психотропної речовини амфетаміну.

Як зазначають у відомстві, 28 жовтня 2020 року було проведено понад 20 обшуків на місцями проживання підозрюваних та інших осіб, які могли бути причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення, в результаті яких виявлено та вилучено наркотичні засоби, психотропні речовини та зброю.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, у порту "Південний" українські прикордонники виявили партію кокаїну вартістю 10 млн доларів в контейнері з бананами.

ІА "Вголос": НОВИНИ