Член організаційної ради УМЕС Костянтин Надутий розповів, що чекає на пацієнтів після того, як вступить у дію друга фаза медичної реформи.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«Пацієнта зараз налаштовують так, що він нібито отримає шикарну можливість скаржитись в Національну службу здоров’я України на те, що у нього вимагали додаткові гроші. Уявімо собі ситуацію, що чиїсь родичі потрапили до госпісу. У таких закладах на догляд за цим пацієнтом виділяється 800 гривень на місяць. Співставте собі людину, яка потребує спеціального догляду, і суму у 800 гривень. Зрозуміло, що це неможливо. Або не буде медикаментів, або санітарки, або матрацу чи простирадла. А часто не буде багато чого. У нас один день в готелі стільки коштує, як місяць у госпісі», - пояснив Костянтин Надутий.

«Тобто, пацієнти від цієї реформи не виграють нічого, окрім злидарського права скаржитись на «гнобителів» від медицини. Медицина отримає злиденний бюджет, а пацієнти право писати скарги. При таких тарифах і фінансуванні нічого не запрацює. Якщо, до прикладу, стоматологічні заклади укладуть угоди із НСЗУ, то вони збанкрутують на третій день. Стоматологічна хірургія оцінена у 9 гривень на добу. Перепрошую, але стерильні рукавички коштують більше», - підсумував він.

Більш детальну інформацію про медичну реформу можна дізнатися у статті “Медична реформа: безкоштовна медицина чи епідемія туберкульозу?“

ІА "Вголос": НОВИНИ