Павло Гриценко, мовознавець, доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України висловив підтримку кандидатові у Президенти України, Голові Секретаріату ВО «Свобода» Русланові Кошулинському.

«Висунення від націоналістів кандидатури Руслана Кошулинського на посаду президента України я вважаю за особливу спробу створити якісно нову ситуацію з виборами. Тобто тепер ми, українська громада, не зможемо сказати, що немає з кого обирати, бо коли вже є Кошулинський, то і є з кого обирати», - зазначив Гриценко під час виступу на XL З'їзді ВО «Свобода».

«Не тільки 22 січня, у День Злуки, ми символізуємо нашу єдність і злуку, а ще й точно о 12.00 год. Сьогоднішній захід розпочався рівно о 12.00 год - так, як і 100 років тому було на Майдані Софійському. Хвилина у хвилину. І це провидіння», - додав мовознавець.

Павло Гриценко відзначив, що програма Руслана Кошулинського є націєцентричною:

«…Сьогодні ідею злуки та єдності продемонстровано на ділі: домовлено висунути одного, а не, скажімо, десять кандидатів. Це вже велике діло! Це говорить про внутрішнє зростання нації. Нам постійно накидали ідею, що ми обов’язково пересваримося, натомість ми демонструємо силу єдності. І це – наше політичне зростання. …Дуже добре, що в програмі (Руслана Кошулинського, – ред.) закцентовано увагу на тому, що насамперед маємо дбати про націєцентризм, у якому центральне місце посідає наша мова, наша історична пам’ять…»

Нагадаємо, у сторіччя Акту Злуки 22 січня 2019 року 40-й з'їзд партії ВО «Свобода» одностайно висунув єдиного кандидата від об’єднаних націоналістичних сил Руслана Кошулинського на посаду Президента України.

23 січня Руслан Кошулинський подав документи до Центрвиборчкому та вирушив на Донбас до українського війська.

ІА "Вголос": НОВИНИ