За даними метеорологів внаслідок пропуску високого дощового паводку через Дністровські водосховища та добігання паводкової хвилі, очікується підйом рівнів води у нижній течії Дністра у Одеській області на 0,2-0,5 м.

Як інформує Держслужба з надзвичайних ситуацій, ймовірне затопленням заплави, сільськогосподарських угідь та окремих об’єктів у населених пунктах Біляївського району Одеської області с. Яськи і м. Біляївка, автомобільної дороги Одеса-Рені.

Також у зв'язку з дощами 30 червня – 2 липня на рiчках басейну Прип'ятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1- 0,5 м. Можливе досягнення вiдмiтки затоплення присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах р. Прип'ять у Ратнiвському районі та р. Вижiвка у Старовижiвському районі Волинської областi.

Зазначається, що 1-2 липня очікується проходження максимального рівня дощового паводку на р. Дністер в створі поста с.Маяки (Біляївський район Одеської обл.) в межах 155-165 см над нулем поста (на 8 год 30 червня рівень води дорівнює 147 см), можливе затоплення ділянки траси Одеса-Рені, городів та сільськогосподарських угідь в с.Яськи, м.Біляївка (Одеська область).

Як повідомлялося, в Одесі через сильні дощі у вівторок, 30 червня, затопило частину міста, а саме вулицю Балківську. h

ІА "Вголос": НОВИНИ