Підозрюваний у розбещенні 8-річної школярки, який переховувався у Львові, постав перед судом.

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на прес-службу прокуратури Києва. 

Торік 15 вересня чоловік проник до вбиральні на території школи у Деснянському районі Києва, та скориставшись відсутністю сторонніх осіб, “вчинив відносно 8-річної школярки розпусні дії”.

Невдовзі зловмисника затримали. Ним виявився 49-річний киянин, раніше судимий за аналогічні злочини та відповідно до вироку Голосіївського районного суду у грудні 2019 року був засуджений до 12 років позбавлення волі, однак в вересні 2021 року звільнений на підставі так званого “закону Савченко”.

Рішенням суду від 18.09.2021 року чоловіка було взято під варту з правом внесення застави. Після внесення застави підозрюваний почав переховуватись від органу досудового розслідування та суду, у зв’язку з чим був оголошений в розшук. Переховуючись від правоохоронців, зловмисник продовжив вчиняти аналогічні злочини на території Львівської області, де і був затриманий правоохоронцями, повідомили в прокуратурі.

Як з’ясувалося, щоб проникнути у школу у Львові зловмисник використовував перуку та жіноче вбрання.

“Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 156 КК України (вчинення розпусних дій відносно малолітньої особи). Судом йому обрано безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою” — йдеться в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ