Запорізький, Харківський та Полтавський напрями, Донецький фронт – у ці точки сходу та півдня України благодійний фонд «Домівка милосердя» в рамках акції «Великдень для захисника» передав великодні набори. Охопили десятки підрозділів ЗСУ в гарячих точках на передовій, а також підрозділ Львівської тероборони.  

Упродовж Страсного тижня львів’яни приносили паски та інші великодні смаколики до храмів Української греко-католицької церкви. Згодом священнослужителі разом із волонтерами фонду сформували пакунки та передавали їх на передову. Зібрали 18 000 пасок, понад 4 000 яєць, 2000 кг м'ясо-ковбасних виробів, майже 500 кг інших продуктів до великоднього столу.

Один із засновників фонду, підприємець Григорій Козловський зворушений жертовністю львів’ян і захоплений їхньою небайдужістю: «Ми дуже вдячні львів’янам, які відгукнулися. Наші воїни далеко від рідних домівок, і ми разом з волонтерами та тими, хто поділився смаколиками, намагалися передати частинку домашнього затишку тим, хто наближає для нас перемогу. Хочемо, щоб навіть в окопах вони відчули свято Великодня, – прокоментував Григорій Козловський. – Дякуємо нашим захисникам і захисницям за можливість славити Христове Воскресіння, а львів’янам – за нагоду передати захисникам домашні великодні гостинці».

Як повідомляють у фонді «Домівка милосердя», мужніх та відважних воїнів, які захищають нас, ризикуючи своїм життям, дуже розчулили подарунки: «Вони не могли повірити, що все це для них. І просили дуже подякувати всім, хто долучився до ініціативи «Великдень для захисника». Кожен, хто своєю пожертвою, підтримкою, допомогою долучився до акції «Великодній кошик військовим», той подякував нашим захисникам за подвиг і захист».

Паски та великодні смаколики представники фонду передали також постраждалим від російських окупантів, які лікуються в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові. Відвідали з продуктами для великоднього столу мешканців модульного містечка, де перебувають українці, які були вимушені покинути свої домівки через війну.

Великодні дарунки отримали поранені військові у шпиталях та лікарнях міста, діти, які постраждали внаслідок російської агресії та перебувають на лікуванні у львівських дитячих лікувальних установах. Також продукти до великоднього столу від фонду отримали самотні люди, пенсіонери, сім’ї вимушених переселенців.

ІА "Вголос": НОВИНИ