Правоохоронці затримали прокремлівського блогера Дмитра Скворцова, який переховувався на території монастиря УПЦ МП у Києві.

Про це повідомляє  прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що ворожий пропагандист є засновником так званого «руського клубу», який займався підготовкою замовних публікацій для підсанкційних інформагентств росії. Серед них «руська народна лінія» та «одна родіна».

У своїх пропагандистських матеріалах блогер виправдовував захоплення Криму і частини східних областей України, а також популяризував так звані «ЛДНР». Публікації та виступи зрадника активно використовували спецслужби рф.

За кожну «порцію» деструктивного контенту він отримував платню.

Офіційно правоохоронці не називають ім'я затриманого, однак, за словами джерел Української правди, йдеться про Дмитра Скворцова.

У серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада). Блогер переховувався від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП) у Києві.

СБУ встановила місцеперебування пропагандиста та затримала. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

У львівському трамваї контролер оштрафував учасницю шоу «Холостяк»

Попільна середа: що це за день і як відзначають християни

Гра міченими картами: психологиня проаналізувала поведінку путіна під час промови

ІА "Вголос": НОВИНИ