Окружний адміністративний суд м. Києва визнав неправомірним рішення столичної міськради про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери та перейменування низки інших вулиць.

Відповідне рішення оприлюднили у  Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема визнається незаконним рішення міської ради Києва від 07.07.2016 року №559/559 «Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві». Суд визнав такі дії неправомірними. Окрім перейменування Московського проспекту, скасували перейменування вулиць Кутузова і Суворова, а також провулку Кутузова.

Причини

Таке рішення Окружний адміністративний суд пояснив тим, що вказані особи не підпадають під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», адже їх немає у списку, створеному Українським інститутом Національної пам'яті.

Передісторія

Нагадаємо, що 7 липня 2016 року під час пленарного засідання сесії Київської міської ради депутати прийняли рішення перейменувати Московський проспект на проспект Степана Бандери.

Список вулиць, які перейменували

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ