Теперішня влада намагається відкрити ринок землі в інтересах олігархів та іноземців, втім українське суспільство ніколи не дозволить цього зробити.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив ексочільник Львівської ОДА, нардеп від «ЄС» Олег Синютка.

«Треба вірити в Україну та українців. Так, ми іноді придумуємо собі випробовування, через які маємо перейти. Але Бог дає людям тільки ті випробування, які вони точно можуть перейти. Ми перейшли через Помаранчеву революцію, Революцію Гідності, то, повірте, перейдемо і через зелену чуму. Вони залишаться десь у забутті, а Україна йтиме вперед. Бо це наша країна і наша земля», - зазначив Синютка.

Нардеп наголосив, що найбільша загроза, яка сьогодні стоїть перед Україною, - це відкриття ринку землі в інтересах іноземців та олігархів:

«Найбільша загроза, звісно, земля. »Слуги народу« не дають відповідь на запитання, для чого їм ринок землі. У мене складається стійке враження, що їхнє основне завдання - швиденько все продати невідомо кому. Хоча сьогодні вже по трохи стає відомо. Наше завдання - відкриттям ринку землі вирішити зовсім інші завдання. Найперше - створити інститут українського дрібного й середнього власника, який буде так само, як і 100 років тому, на своєму прапорі писатиме »За землю! За волю!« І якщо ми створимо завдяки аграрній реформі інституцію українського землевласника, підкреслюю - українського, а не чужоземного, повірте, що Україна отримає нове дихання. Друга річ - ми повинні наростити обсяги виробництва. І олігархічні монополії, по 200 тис. га в одні руки, як пропонує влада, - це не вихід».

«Я переконаний, що ми дотиснемо сьогоднішню владу, бо люди ніколи не погодяться на те, щоб необліковану землю розпродувати чужинцям та спекулянтам», - додав Олег Синютка.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ