Про це сьогодні заявив прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, передає The Local

«Я навіть не хочу думати про це, це було б катастрофою, це б просто означало руйнування Європи»,  - зазначив Рахой.

Він переконаний, що Ле Пен хоче виходу з ЄС, ніби Європа є «джерелом усіх бід».

«Пані Ле Пен оголосила про плани проведення референдуму. Вона хоче, щоб Франція залишила Європу, так ніби Європа була джерелом усіх бід. Я б хотів, щоб вона відвідала іншу частину світу», - додав прем’єр Іспанії.

Нагадаємо, у разі обрання президентом, лідер «Національного фронту» Марін Ле Пен пообіцяла відмовитися від євро та організувати референдум щодо виходу країни з ЄС.

«Цього не станеться. Я переконаний, що все буде добре в Німеччині, і я абсолютно впевнений, що проблем не буде у Франції», - зазначив Рахой.

Він також додав, що сподівається на перемогу консервативного кандидата Франсуа Фійона.

«Дуже важливо для майбутнього Європи, щоб вибори у Німеччині і Франції пройшли добре», - підкреслив Рахой.

Як писав «Вголос», кандидатка у президенти Франції Ле Пен зробила скандальну заяву про приналежність Криму.

Уже в цьому році у Франції буде новий президент, з великою ймовірністю можна прогнозувати, що ним стане або колишній прем'єр-міністр країни Франсуа Фійон, який вельми лояльно ставиться до Росії, або лідер французького «Національного фронту» Марін Ле Пен, яка взагалі повністю на боці Путіна.

За даними європейської преси, висока ймовірність того, що її рух взагалі фінансувався з Росії.

Вона і зараз ллє воду на Кремль. Зокрема, Ле Пен в ефірі телеканалу заявила, що не вважає, що анексія (вона її назвала приєднанням) Криму була незаконною. Аргумент як для європейського політика вбивчий - мовляв, «був організований референдум, жителі Криму проголосували за приєднання до Росії».

При цьому її не турбує той факт, що референдум відповідно до законів України могла оголосити лише Верховна Рада України. Не цікавить її і те, що навіть той псевдореферендум проводився в присутності військових іноземної держави і без представників законної влади, що явку на референдум, згідно з даними Меджлісу, завищили в п'ять разів, а результати просто «намалювали».

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ