Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розпорядився перевірити інформацію, чи справді забороненій в Україні російській соціальній мережі «ВКонтакте»  вдалося обійти блокування.

Відповідну заяву він зробив під час пресконференції з нагоди 100 днів на посаді.

Ткаченко наголосив, що в Україні існує серйозна проблема з проникненням дезінформації з даної соціальної мережі та російських телеканалів.

За його словами, на рівні відомства та РНБО було проведено кілька зустрічей щодо цього питання та створено відповідний план заходів.

Ткаченко висловив сподівання, що цей план буде реалізовано.

Міністр наголосив, що в Україні є стратегія боротьби з дезінформацією.

Ткаченко зауважив, що «хоч би як ми ставили заслін, перемога в цій гібридній війні перебуває в наших руках».

Читайте більше актуальних новин України та світу:

  • Секретар РНБО Олександр Данилюк відреагував на інформацію про можливе зняття санкцій з російських соцмереж в Україні.
  • Новопризначений міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що підтримує директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда та готовий надати йому будь-яку допомогу в рамках закону та повноважень.
  • В Україні зараз роблять багато спроб, аби змінити інформаційну політику та вирішити важливі питання – такі, зокрема як засилля інформаційних маніпуляцій чи дезінформація.
  • На шостому році війни, коли від рук російських окупантів гинуть українські воїни, а Росія просто бомбить наш інформаційний простір фейками та ворожою пропагандою, українців просто шокував бігборд посеред Києва з написом «Рассія – наш главний стратєгічєскій партньор».
 

ІА "Вголос": НОВИНИ