Якщо хтось думає, що російсько-українські відносини можуть закінчитися миром, – це велика помилка. Таку думку висловив політтехнолог, експерт ГО «Український центр суспільного розвитку» Юрій Подорожній у прямому етері програми «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA.

«Ми маємо завершити відносини з Росією повномасштабною війною, – переконаний він. – В коли вона почнеться – в січні 2022 року чи в 2025 році – залежить від нас. І стримати війну, відтягнути її початок зможе лише внутрішня політика, що направлена на зміцнення армії».

На думку Подорожнього, влада нарешті має зрозуміти, що потрібно ставати суб'єктною.  І її сприйматимуть всередині країни і ззовні тільки за однієї обставини – вони верховний головнокомандувач матиме ким управляти.

Політтехнолог на прикладі аналізу причин початку Першої, Другої світових воєн пояснив, що перемовини не змогли їх зупинити, тому не варто так багато надій покладати на домовленості зі Заходом  і зараз.

«Війна в Україні триває з 2014 року, але загроза повномасштабних воєнних дій не зникала ні на хвилину. Росіяни в даний момент імітують, але імітують реальними  військами, підводячи їх до кордону України. Ми вже живемо в умовах реальної війни. Росія сама себе не розвалить. І владі треба голосно кричати до українського суспільства і діяти, щоб люди знали, що робити, якщо завтра розпочнеться війна. Наша влада має мати план. Але, на жаль, ми його не бачимо», – підсумував Подорожній.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ