Перенесення сесії Львівської міської ради мером Андрієм Садовим з 24 на 29 грудня – це примха очільника міста Лева, адже депутати ЛМР готові працювати нон-стоп.

Про це під час брифінгу 24 грудня розповів очільник фракції «ЄС» у ЛМР Петро Адамик.

«Наша фракція була готова працювати», - наголосив депутат.

При цьому розповів, що вчора засідала регламентна комісія, на засіданні якої більшістю голосів погодили текст регламенту ЛМР як такий, що готовий до винесення та розгляду на сесії ради.

При цьому Адамик наголосив: це важливо, бо, відповідно до закону, депутатські комісії, зокрема бюджетна, не можуть працювати без регламенту. «І за це ключове питання Андрій Іванович чомусь сьогодні не готовий був голосувати, а пропонував ухвалити тимчасовий регламент», - уточнив депутат.

«Садовий сказав, що депутати не готові (працювати, - ред.). Депутати готові – але відповідно до закону. Натомість Андрій Іванович вирішив перенести сесію. Тому це насправді примха міського голови – перенести сесію. Депутати прийшли і готові були працювати зранку і до ночі. Садовий просто дуже болюче сприймає те, що він має поділитися владою (у його розумінні) з депутатами», - резюмував депутат.

Раніше ми писали:

Міський голова Львова Андрій Садовий відкрив і відразу закрив засідання Львівської міської ради.

Попереднє засідання Львівської міської ради відбулося в середу, 23 грудня. Тоді Садовий призначив його продовження на 12.00 год в четвер, 24 грудня. Депутати мали розглядати бюджет на 2021 рік.

О 12.00 год депутати таки зібралися на засідання. Садовий відкрив його о 12.09 год і за хвилину — закрив, призначивши нове засідання аж на вівторок, 29 грудня. При цьому мер заявив, нібито проблема полягає в тому, що депутатський корпус не встиг підготуватися до розгляду бюджету. Однак депутати у коментарі журналістам це заперечили.

Нагадаємо, на учорашньому засіданні Львівської міської ради всупереч домовленостям із депутатським корпусом щодо формування регламентної комісії, Садовий вирішив включити до її складу керівника управління Секретаріат ради Юрія Лукашевського. Депутати від “Європейської солідарності” заперечили цьому, зазначивши, що таким чином чиновники хочуть написати регламент міськради “під себе”.

ІА "Вголос": НОВИНИ