[media=149545,149546,149547,149548,149549] Про це повідомляє «Служба порятунку тварин» у Facebook.

Вочевидь лось дістався Києва, перепливши через Дніпро. Тож у «Службі порятунку тварин» організували цілу рятувальну операцію, аби повернути тварину в природне середовище його проживання.  

Спершу на місце, де пасся лось, прибули патрульні поліцейські. Вони викликали перший екіпаж рятувальників та фахівці по роботі з дикими тваринами зі столичного зоопарку. Патрульні повністю перекрили рух по всіх дорогах навколо місця знаходження лося, а саме вулицю Набережно-Рибальську та з'їзди з проспекту Бандери на цю вулицю.

Потім рятувальники, поліцейські і співробітники зоопарку оточили лося кільцем, зоолог вистрілив в нього снодійним. Від цього він підскочив і почав бігати колами. Через 10 хвилин тварина заснула.

Тож лося стали готувати до транспортування. Спочатку йому спиляли єдиний ріг, другий вже був обламаний, щоб він не пошкодив себе і людей, якщо прокинеться при перевезенні. За словами рятувальників, лосі й так скидають роги в кінці осені, тому ця операція йому не зашкодила.

Далі лося повантажили на носилки, помістивши в машину зоопарку і колоною на чолі з поліцією рушили до виїзду з міста. Поліцейські організували рух так, що машина із сплячим лосем на борту і її супровід проїхали все місто без затримки. Далі лося відвезли в ліс. Після вивантаження йому вкололи нейтралізатор снодійного. Він прокинувся і втік у ліс.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ