Жовтень уже розпочався, і з цього місяця на українців очікує чимало новацій, повідомляє ТСН.

Їздити з увімкненими фарами

Із 1 жовтня за межами міста українським автомобілістам потрібно їздити з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар. Це пов'язано зі скороченням світлового дня. За порушення правила передбачене покарання — штраф від 425 гривень.

Осінній призов на військову службу

1 жовтня починається осінній призов до армії і триватиме він до 30 грудня. На строкову службу призвуть 17 960 осіб віком від 20 до 27 років. Терміни служби залишаються незмінними: юнаки з вищою освітою служитимуть 12 місяців, решта — 18 місяців.

Початок нового опалювального сезону та нова ціна на газ

15 жовтня в Україні офіційно стартує опалювальний сезон. Однак тепло українцям можуть дати раніше запланованого часу. В уряді запевняють, що житловий сектор готовий до зими майже на 99 %, а соціальні об'єкти — повністю.

Проте тепло в домівках може здорожчати. Україна продовжує перемовини з Міжнародним валютним фондом про підвищення ціни на газ іх 30 % до 60 %. Остаточно про те, чи підвищать вартість газу і наскільки, Кабмін визначить 18 жовтня.

Додатковий вихідний

У жовтні українці будуть відпочивати майже третину місяця — офіційно передбачено дев'ять вихідних. 14 жовтня запланований вихідний на честь Дня захисника України. З огляду на те, що він припадає на неділю, вихідним буде наступний понеділок — 15 жовтня.

Переведення стрілок годинника

Наприкінці жовтня Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинників доведеться перевести на годину назад. Станеться це о четвертій ранку в ніч із 27 на 28 жовтня (замість четвертої ранку стане третя година). Тож поспати можна буде на годину довше.

ІА "Вголос": НОВИНИ