На цьому наголосив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка під час прес-конференції щодо транспортних перевезень пільгових категорій населення Львівської області у середу, 21 червня, передає кореспондент «Вголосу».

Голова асоціації роботодавців транспорту Юрій Шендюх при цьому додав: «Ті обіцянки, які ми мали від Кабміну про підтримку цього пілотного проекту, на жаль, так і залишилися обіцянками. Але треба працювати в напрямку досягнення європейських стандартів. Нам обов’язково треба скликати дієву комісію, яка на обласному рівні працюватиме над конкретними пропозиціями щодо монетизації пільг, які скерують потім до Києва».

За його думку, саме монетизація пільг зможе врівноважити соціальну справедливість, бо більшість людей користуються правом пільгового проїзду постійно, інші – 1-2 рази протягом року. Коли людина отримає кошти, розпоряджатиметься ними так, як їй зручніше.

Іван Велійка також зазначив, що у Львові проблема із пільговим перевезенням є гострішою, ніж на території області. У місті близько 45-50% людей користуються громадським транспортом безкоштовно.

Нагадаємо, з початку липня пілотний проект, що передбачав запровадження у життя монетизації пільг, на території Львівщини, не запрацює.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ