Про це сьогодні, 31 травня, під час прес-конференції розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент «Вголосу».

Він зазначив, що сьогодні перевізники підписали меморандум про співпрацю щодо перевезення пільгових категорій, учасників бойових дій у маршрутках на Львівщині на зустрічі з головою Львівської ОДА.  

«Відповідно до меморандуму безкоштовним проїздом у громадському транспорті на міських, міжміських та приміських маршрутах Львівської області користуються без винятку учасники бойових дій, бійці-добровольці АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих і особи з інвалідністю І групи по зору із супроводжувальною особою», - уточнив Іван Велійка.

За його словами, щодо перевезення учасників бойових дій та бійців-добровольців АТО - автотранспортні підприємства до 1 січня 2019 року не претендуватимуть на відшкодування коштів. Перевезення цих людей   здійснюватимуть за власний кошт. Що ж до інших пільгових категорій – Львівська ОДА зобов’язалася знайти кошти для компенсації автотранспортним підприємствам.

Також, що стосується перевезення учасників бойових дій, голова Асоціації перевізників Львівщини зараз переконаний: «Ця категорія людей не підлягає обговоренню навіть в тому випадку, якщо в обласній раді чи органі місцевого самоврядування, чи на державному рівні не знаходиться коштів для того, щоби компенсувати втрати».

Як писав раніше «Вголос», перевізники заявляли, що з 1 червня усі мешканці Львівщини платитимуть за проїзд у громадському транспорті. Відтак під будівлю Львівської обласної державної адміністрації із пікетом прийшли учасники АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ