Процедуру реєстрації Державної податкової служби (ДПС) України юридичною особою призупинили.

Відповідне рішення прийняв державний реєстратор відділу з питань держреєстрації юросіб, фізосіб-підприємців Шевченківської райдержадміністрації в Києві Віталій Желінський, повідомляє «Сегодня».

У своєму рішенні він послався на те, що Державна фіскальна служба (ДФС), правонаступником якої буде ДПС, на даний момент не перебуває в стані ліквідації в зв'язку з реорганізацією відомства шляхом його поділу.

У свою чергу глава ДПС Сергій Верланов сказав, що призупинення реєстрації – суто технічний нюанс. За його словами, юристи вивчають зауваження держреєстратора.

«Норми закону будуть виконані», – підкреслив він, додавши, що незабаром реєстрація юрособи ДПС відновиться.

«Ми продовжимо перезавантаження Податкової служби і зробимо все, щоб створити прозору і функціональну структуру європейського зразка», – сказав він.

Нагадаємо, 8 травня Кабінет міністрів призначив Сергія Варламова главою ДПС і звільнив з посади заступника міністра фінансів. За його словами, нова служба запрацює «потенційно 1 липня».

Нагадаємо, що Сергій Верланов підтримує ідею команди новообраного президента Володимира Зеленського про загальне декларування доходів громадян.

ІА "Вголос": НОВИНИ