Новий законопроєкт про перезавантаження влади став об’єктом суперечки між колишньою виконувачкою обов'язків міністра охорони здоров'я Уляною Супрун та головою Державної фіскальної служби Максимом Нефьодовим. Конфлікт між сторонами виник через різні погляди на цей документ, який істотно спрощує процедуру звільнення державних чиновників. Нефьодов виявився прихильником, а Супрун – затятим противником.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Жінка навела аргументи, в яких чітко описала усі мінуси цього законопроєкту, на її думку, він суперечить європейському законодавству і може поставити під удар сумлінних співробітників державних органів і реформаторів.

«Це дасть змогу політикам вирішувати питання в держслужбі. Це неправильно... А якщо не буде такого «хорошого і пухнастого», як ти? І вони тоді можуть замінити всіх тих, кого ти призначив?» – застерегла Супрун Нефьодова.

Проте голова ДФС категорично не погоджувався з доводами опонентки. Він аргументував свою позицію тим, що така логіка не дасть змогу очистити держструктури від корупціонерів. А також звинуватив Супрун в спробі вигородити своїх колишніх колег з Міністерства охорони здоров'я.

«Тобто нехай краще залишаються корупціонери, аби потім не звільнили хороших людей? Дивна ідея... Я розумію, що тобі хочеться захистити кілька десятків людей в МОЗ», – висловився Нефьодов.

У підсумку суперечка нічого не дала, кожен залишився при своїй думці. Але варто зазначити, що палка дискусія закінчилася без сварок. Супрун побажала Нефьодову успіхів у реформуванні митниці та висловила надію на те, що країна не позбудеться першокласних фахівців через скандальний законопроєкт.

Як писав «Вголос», «Звільняємо усіх!» Зеленський зробив заяву про перезапуск влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ