Перш ніж братися за будь-які нововведення на Донбасі, слід звільнити цю українську територію від окупантів і відновити контроль над українським кордоном.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив ветеран російсько-української війни, екснардеп, голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

«По суті, ці п'ять питань, які пропонуватимуть українцям - це мильна бульбашка. Чи будуть люди голосувати за те, щоб зменшити кількість депутатів? Однозначно, що так. Чи будуть люди голосувати за те, щоб було краще жити? Однозначно, що так. А за цим всім ховають головне - питання про впровадження так званої »вільної економічної зони« на Донбас. Оце від нас і намагаються заховати, прикрити чимось іншим», - пояснив Лопачак.

Депутат також наголосив на тому, що спершу слід звільнити окуповані території України — і тільки після того думати, як їх реформувати.

«На жаль, від початку російсько-української війни ніхто не говорить про те, що треба спочатку звільнити окуповані території України. І вже після того тільки думати, що там робити. Будь-яка здоровій людині зрозуміло, що в принципі не можливо втілювати ідею з цією зоною, доки не відновлено контроль над українським кордоном. Не кажучи вже, для чого планують створювати цю »зону«, з ким і які наслідки вона нестиме», - підкреслив Маркіян Лопачак.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ