Сьогодні, 1 жовтня, увійшов в дію Закон про ленд-ліз для України. Тож найближчим часом нашій країні передадуть ще більше якісної та різноманітнішої зброї.

Про це повідомив у твіттер голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Сьогодні набув чинності закон США про ленд-ліз для України. А значить - більше зброї різної та якісної. Україна обов'язково поверне собі всі свої території», - зазначив він.

Відомо, що перша зброя по ленд-лізу прибуде до України в середині жовтня.

Вголос раніше писав, що президент США Джо Байден підписав закон про запровадження ленд-лізу для України. Це прискорить поставки військової допомоги й допоможе нам у боротьбі з окупантами.

Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

7 квітня Сенат США одноголосно схвалив законопроєкт, який дозволяє президенту Джо Байдену використати програму лендлізу для спрощення відправки військової допомоги Україні та країнам східної Європи. Востаннє програма діяла під час Другої світової війни, коли американська військова допомога вирушала супротивникам нацистської Німеччини, насамперед Великій Британії та СРСР.

ІА "Вголос": НОВИНИ