Окрім активного пошуку прийнятної роботи, громадянам надавали комплексні та індивідуальні консультації щодо питань профорієнтації, відкриття власної справи, здобуття нового фаху чи підвищення кваліфікації, у тому числі в Львівському центрі професійно-технічної освіти тощо.

Активне поширення інформації про наявні вакансії у соціальній мережі Facebook, серед ЗМІ, на каналі YouTube, а також якісне виконання своїх обов'язків фахівцями ЦЗ сприяє тому, що питома вага працевлаштування осіб до набуття статусу безробітного збільшилася з 52,0% до 65,3% порівняно з аналогічним періодом торік, а середня тривалість пошуку роботи скоротилася з 116 до 98 днів. Завдяки активній фінансовій та консультаційній допомозі спеціалістів ОСЗ 102 особи стали підприємцями, на новостворені робочі місця з наданням компенсації працедавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування вдалося працевлаштувати 796 безробітних, а 13 тимчасово непрацюючих з числа ВПО шляхом відшкодування працедавцям витрат на оплату праці знайшли прийнятну роботу. Разом з тим, зросла кількість вакансій, заявлених працедавцями до базових ЦЗ. Якщо на кінець січня за одне вільне місце конкурувало 8 осіб, то на початок липня на вакансію претендували 3 безробітних – розповіла О. Іванчук, в. о. директора Львівського ОЦЗ.

За словами очільниці держструктури, нині чималий попит на робочу силу, або третина всіх актуальних вакансій спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, зокрема, операторів автоматичних та напівавтоматичних верстатів та установок, водіїв автотранспортних засобів, дорожніх працівників, токарів, комплектувальників та трактористів; кваліфікованих робітників з інструментом, таких як: швачки, монтери кабельного виробництва, слюсарі-ремотники, малярі, пекарі; працівників сфери торгівлі та послуг, а серед них: продавці продовольчих товарів, кухарі, консультанти та охоронники; найменш актуальними є пропозиції для технічних службовців і кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства.

Упродовж шести місяців цьогоріч 3,7 тис. безробітних брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 6,2 тис. краян охоплено професійним навчанням. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ