[media=162035,162036] Про це розповідає BBC.
«Синє вино було створене заради жарту, аби струснути сталі традиції та подивитися, що з цього вийде, - розповідає співзасновник проекту Аріц Лопес. - Ми хотіли чогось нового, якусь маленьку революцію, і виноробна промисловість виявилася найкращою для таких інновацій».
Лопеса та його друзів ані трохи не збентежив той факт, що ні в кого з них не було досвіду виноробства. Вони звернулися до науковців з Університету Країни Басків. Разом з командою інженерів-хіміків вони протягом двох років намагалися «об'єднати природу і технології», в результаті чого на світ з'явилося синє вино.
Щоб отримати насичено-синій колір вина науковці додали в суміш різних сортів червоного і білого винограду два органічних пігменти. Це - антоціанин, виявлений у шкірці червоного винограду, і індиготин, органічна сполука, яку використовують в якості червонувато-синього харчового барвника.
Аромат вина підсилено за допомогою некалорійного підсолоджувача. Результатом експерименту став напій з м'яким, солодким і трохи тягучим післясмаком - щось середнє між вином, соком та коктейлем.
«Спочатку ніхто не вірив, що ми продаємо синє вино, але коли люди спробували, їм сподобалося, і вони почали замовляти його знову й знову», - розповідає Енріке Ісасі з Sushi Artist Madrid, одного з перших ресторанів в Іспанії, який запропонував своїм відвідувачам цей продукт.
ІА "Вголос": НОВИНИ