Плавчиня Єлизавета Мерешко виборола першу золоту медаль для національної збірної на Паралімпійських Іграх 2020, що проходять зараз у Японії! У перший день змагань Мерешко взяла золото на дистанції 50 метрів вільним стилем.

У Токіо Єлизавета Мерешко прибула в статусі чинної олімпійської чемпіонки. На минулій Паралімпіаді 2016-го року у Ріо-де-Жанейро українська плавчиня здобула одразу 4 золоті медалі. Зокрема серед них і золото на дистанції 50 метрів.

На Паралімпіаді у Токіо спортсменка була однією з двох прапороносців української збірної. 

У фіналі змагань на дистанції 50 метрів вільним стилем крім Єлизавети Мерешко українську команду представляли Анна Гонтар та Вікторія Савіцова.  Основними претендентами на перемогу були саме українки: у кваліфікації Мерешко та Гонтар показали другий та третій час, Савіцова була сьомою.

Головною суперницею Єлизавети була спортсменка Елізабет Маркс зі Сполучених штатів. У кваліфікації вона встановила рекорд Паралімпійських ігор. Американка впевнено стартувала у фіналі, проте ближче до кінця дистанції Мерешко змогла її випередити. 

Українка Єлизавета Мерешко фінішувала з часом 33.11 сек, випередила на 0.04 сек американку Маркс. А «бронза» дісталася 17-річній Анні Гонтар - українка фінішувала третьою з часом 33.40. Ще одна українка - Вікторія Савцова - закінчила фінал на п'ятому місці!

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ