Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розкритикував ідею Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про проведення виборів на непідконтрольній Києву території України.

Про це Тягнибок написав у своєму «Фейсбуці».

«Вибори на окупованій частині Донбасу в нинішній ситуації - це вибори під дулами путінських автоматів (читай - легалізація влади Путіна, бо списки новообраних депутатів затверджуватимуть у Кремлі). А ще - перший крок до капітуляції України через втілення так званого »плану Штайнмаєра", тобто вибори за окремим законом, зміни до Конституції (особливий статус Донбасу), повна амністія бойовикам і лише після цього - повернення територій до України зі 100% фінансуванням з українського бюджету за захищеними статтями", - зазначив Тягнибок.

За словами лідера «Свободи», Путін сподівається саме на такий розвиток подій, бо хоче «всунути Донбас в Україну на своїх умовах, під своїм контролем і так, щоб він розкладав нашу державу зсередини».

Тягнибок розкритикував заяву Пристайка про те, що Україна змушена виконувати «план Штайнмаєра» та Мінські угоди, бо такі зобов‘язання начебто дала минула влада:

«То скасуйте ці зобов‘язання, як ви з легкістю робите це у внутрішній політиці України! Тим більше, що »план Штайнмаєра« не затверджений ВРУ, а Мінські угоди - не міжнародно-правовий договір, а всього лише політичні домовленості, виконання яких залежить від доброї волі держав (Московія порушує їх з першого дня, а Україна - постійно виконує, жертвуючи життями своїх захисників)».

Лідер ВО «Свобода» зазначив, що єдиний прийнятний для України шлях - провести вибори на тимчасово окупованих територіях після повної деокупації, десепаратизації та перепаспортизації населення. Після перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, співпрацю з окупаційним режимом та після доведення лояльності до України. В інакшому випадку, зазначає політик, під українську державність буде закладено бомбу.

«І, до речі, чому теперішня влада забуває про Крим, обіцяючи вибори »на всій території України«? У підкилимних угодах із Путіним Крим - уже не Україна?» - додав Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ