«Якщо говорити про вербувальні підходи, то ми не оприлюднювали повну статистику на цей рахунок, але за останні кілька років, особливо під час другого терміну адміністрації Барака Обами, така недружня активність щодо наших дипломатів наростала», - цитує його ТАСС.

Політик назвав кілька подібних прикладів, більше схожих на чудернацьку вигадку.

За його словами, в квітні 2016-го в авто російського дипломата вищої ланки нібито підклали 10 тисяч доларів.

«Іншому нашому дипломату - теж старшої ланки - американські спецслужби, намагаючись зробити вербувальну пропозицію, засунули в машину за його відсутності 10 тисяч доларів. Гроші були оприбутковані нашою бухгалтерією і зараз працюють на благо російської держави», - сказав Лавров, зазначивши, що РФ припинила кілька випадків розвідувальної роботи співробітників американської дипломатичної місії в Росії.

Разом з тим, він запевнив, що переодягнений дипломат з накладними бровами намагався потрапити до посольства.

«Присікалася розвіддіяльність американських представників, які працювали під дипломатичним прикриттям. Був відомий епізод, коли переодягнений дипломат в перуці, з накладними бровами проникав в будівлю посольства США, відмовившись пред'явити посвідчення співробітника безпеки, вдарив його», - каже очільник МЗС Росії.

Разом з тим, він запевнив, що були й інші епізоди з переодяганням американських дипломатів, зокрема і чоловік, який перевдягався в жінку.

«Співробітники військового аташату посольства США дуже люблять їздити по нашій батьківщині на орендованих машинах без дипномерів і їздять по Калінінградської, Мурманської, Воронезькій областях, помічені були в Чечні, Новоросійську, уздовж кордону з Донбасом, об'їздили все вздовж і впоперек. Були помічені в мітингах нашої опозиції, в тому числі в переодягненому вигляді», - заявив Лавров.

-
 

ІА "Вголос": НОВИНИ