Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, голова комісії Львівської обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Богдан Чечотка.

Він зазначив, що у департаменті є копія розпорядження, підписаного прем’єр-міністром, в якому йдеться про виділення 20 млн грн на добудову перинатального центру, що на вул. Джорджа Вашингтона.

«Треба лише погодити передачу цих коштів із профільним комітетом Верховної ради. Після погодження у Комітеті відразу буде видано розпорядження голови Львівської ОДА, відкрито рахунки і кошти надійдуть у область. Якщо фінансування відбуватиметься відповідно до графіків, без перебоїв, думаю, в кінці наступного року перинатальний центр запрацює», – сказав керівник департаменту.

Він додав, що для того, аби освоїти таку значну суму коштів ще цього року, можливо, доведеться купити деяке обладнання. Однак йдеться не лише про медичну техніку.

«Перинатальний центр  – такий заклад, де має бути дуже потужна система вентиляції та кондиціонування. Також там є великий об’єм робіт, виконання яких не залежить від температурного режиму. Йдеться про встановлення комунікацій, електрики та системи вентиляції. Тому ті 20 млн грн, на мою думку, вдасться одномоментно освоїти, закупивши всю необхідну техніку та обладнання. Треба буде закупити світильники, які не є медичним обладнанням, але також необхідні», – розповів Богдан Чечотка.

Як писав «Вголос», найбільший пологовий будинок в області – Львівський обласний перинатальний центр, розташований на вул. Дж. Вашингтона, 6, уже рік як не працює. Установа доведена до жалюгідного стану і невідомо коли відновить свою роботу.

ІА "Вголос": НОВИНИ