Сьогодні, 4 листопада, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик закликав встановити межі та оформити право землекористування парків Львова. Про це йшлося у відповідному зверненні депутата.

«Кращим способом захисту наших парків є належним чином оформленні права на земельні ділянки, на яких розташовані парки та юридично закріплені межі парків. В такому разі ми унеможливимо майбутні маніпуляції та захистимо місця нашого дозвілля. Крім того, цей процес має бути прозорим та зрозумілим. Переконаний, що кожен львівський парк має мати кадастровий номер, оскільки в такому разі земельні ділянки будуть зареєстровані в Державному земельному кадастрі з чіткими межами та обмеженнями», - запевнив Петро Адамик.

За словами депутата, попереду формування бюджету міста на 2022 рік, а тому слід спланувати відповідні видатки на оформлення парків нашого міста та не затягувати цей процес.

«Зрозуміло, що оформлення меж, погодження з суміжними користувачами, отримання висновків контролюючих органів – процедура тривала і недешева. Сьогодні я прошу надати інформацію щодо оформлення землекористування та визначення меж у розрізі кожного парку на території Львівської територіальної громади із зазначенням стадії зазначеної процедури. А також дати відповідні доручення щодо розробки поетапного плану оформлення земельних ділянок усіх парків із графіком виконання та прогнозованої суми витрат», - додав депутат.

Нагадаємо, як писав "Вголос", у вівторок, 26 жовтня, на території Снопківського парку у Львові викрили незаконне будівництво. За фактом самовільного будівництва правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

ІА "Вголос": НОВИНИ