Петиція до Верховної Ради про «припинення антиукраїнської діяльності» телеканалів «112 Україна» та NewsOne зібрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду за 9 днів.

Відповідна петиція була оприлюднена на сайті Верховної Ради України минулого тижня.

Станом на вечір 29 вересня петиція набрала необхідну кількість підписів — 25 224 користувачі підтримали петицію.

Автор петиції Артур Переверзєв вважає, що коли Україна перебуває в умовах «гібридної війни» та агресії Росії, «народні депутати України не можуть закривати очі та потурати поширенню дезінформації, ворожої пропаганди через інформаційні активи Кремля в Україні, зокрема на телеканалах «112 Україна» та NewsOne».

На його думку, «телеканали активно транслюють інформаційнійну політику «руского міра» в Україні».

Також він стверджує, що медійні активи перебувають під управління Віктора Медведчука, який є кумом президента РФ Володимира Путіна та Євгена Мураєва.

Окрім цього, автор зазначив, що телеканал «112 Україна» має низку порушень ліцензійних умов та попереджень від Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

«Вимагаємо вжиття всіх необхідних заходів в межах повноважень та в рамках чинного законодавства, щоб у найкоротший термін припинити ліцензійну діяльність телеканалів «112 Україна» та NewsOne», — йдеться у петиції.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ