[media=168159,168160,168161] 

Про це повідомляє «Коммерсант», посилаючись на місцеві ЗМІ.

Ще 7 поліцейських отримали поранення, троє з них перебувають у критичному стані. Всього під час мітингу в Далласі пролунало понад 20 пострілів. За словами очевидців, вогонь по натовпу протестувальників відкрили двоє чоловіків, один з яких був у бронежилеті. Як повідомляє «Fox News», одного зі стрільців було нейтралізовано, іншому вдалося втекти, проте ці дані поки що не підтверджено. Є інформація, що в обох стрільців були снайперські гвинтівки, і вони стріляли з найближчого будинку.

Як повідомляє «Daily Mail», на відео з місця події видно, як натовп, що скандував «Не стріляйте!», раптово почав стрімко розбігатися в момент, коли стрілки відкрили вогонь по людях. Також поліція припускає, що стрілки хотіли підірвати бомбу в центрі міста.

За даними «Fox4news», на місце події вже прибули офіцери спецпризначення. Обурення громадськості викликав інцидент, що стався напередодні в Луїзіані, коли двоє поліцейських застрелили темношкірого чоловіка. На оприлюдненому відеозаписі з місця події чітко видно, як поліцейські повалили чоловіка на землю, після чого один з них зробив кілька пострілів фактично в упор. За фактом убивства міністерство юстиції США вже розпочало розслідування.

Пізніше протягом то ж дня в штаті Міннесота було застрелено ще одного темношкірого чоловіка: його поранили кількома пострілами, тоді як його подруга і дитина перебували в поруч припаркованій машині. Потерпілого доправили в лікарню, проте від отриманих поранень він  помер.

 Президент США Барак Обама висловив стурбованість тим, що відбувається. «Афроамериканців у США поліцейські зупиняють на 30% частіше, ніж білих. Чорношкірих і латиноамериканців утричі частіше обшукують, ніж білих. І поліція відкриває вогонь по афроамериканцях удвічі частіше, ніж по білих», – розповів президент США, який виступив зі спеціальною промовою. Він зазначив, що ці дані засновані на численних дослідженнях. У зв'язку з цим президент США висловив переконання, що ті події, які відбуваються, стосуються всіх американців.

ІА "Вголос": НОВИНИ