Під час будівництва інфраструктурних об’єктів для Збройних сил України на Львівщині розікрали майже два мільйони гривень з державного бюджету.

Схему викрили працівники Служби безпеки. Про це інформує пресцентр СБУ у Львівській області.

Слідство встановило, що оборудку організували посадовці Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління з підрядними організаціями.

Відомо, що організатори схеми вносили до актів неправдиві дані про виконані роботи та вартість будівельних матеріалів. Будівельно-технічні та економічні експерти провели дослідження, яке показало, що злочинці «поклали у кишеню» більше 1,8 млн гривень.

У СБУ розповіли, що наразі підозру оголосили одному із підрядників. Йому інкримінують службове підроблення та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. Невдовзі йому оберуть запобіжний захід.

Фахівці проводять слідчі дії, щоб встановити й притягнути до відповідальності інших посадовців, які причетні до розкрадання коштів.

Нагадаємо, нещодавно у Львові розкрили зловживання з перевезенням сміття. Четверо осіб діяли в межах організованого злочинного угрупування. Сміття вивозили уночі за межі Львова. Його скидали на несанкціонованих сміттєзвалищах без дозволу місцевих громад. Зловмисникам вдалося привласнити 2 мільйони гривень.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

  • Прокуратура повідомила про підозру чоловікам зі Львова, які причетні до грабежів, викрадення транспортних засобів та людей, а також вимагання коштів.
  • Львівські правоохоронці врятували малолітню дитину, яку побачили у вікні сьомого поверху. Дитина стояла на підвіконні відчиненого вікна та плакала. Поліцейським вдалося переконати дівчинку відчинити.
  • У перший день літа два автобусні маршрути тимчасово почнуть курсувати за зміненим маршрутом. У Львові почнуть проводити третій етап реконструкції вулиці Шевченка. Ремонтні роботи здійснюватимуть від вулиці Залізничної до вулиці Я. Мудрого.

ІА "Вголос": НОВИНИ