Якщо Львів накриває бурею, то найбільше страждають райони Привокзальної, перехрестя Сахарова - Вітовського, а також – Сихів.

Про це «Вголосу» розповів начальник сектору зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, під час дощів найбільше затоплює Привокзальну. Майже чи не кожну бурю транспорт там зупиняється. І надзвичайникам доводиться виносити людей з маршруток, які не можуть проїхати, в сухе місце.

Що ж до вчорашньої бурі, то, як стверджує підполковник Туровцев, особливої допомоги працівників з надзвичайних ситуацій не потребувалося. Критичних випадків, коли людей затиснуло в авто чи у будинку через повалені дерева чи стіни, - не було.

«Ми тільки допомогли комунальним службам, тому що вони не встигали оперативно порізати  та прибрати дерева, що впали. Ми допомогли технікою та людьми. Працювали в ОХМАТДИТі та на проспекті Шевченка. Для нас це – звичайний режим роботи. Для людей – дискомфортно, але для нас не є щось надзвичайного», - каже рятувальник.
Окрім Львова вчора в області підтопило 11 житлових будинків та 23 присадибні ділянки. То ж працівники ДСНС відкачували воду.

Начальник сектору зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області також пригадав буревій 2010 року, коли на Сихові загинула жінка.

«З дев’ятиповерхового будинку сильний вітер зніс люк, яким накривають вихід на дах. Внизу бігла жінка з дитиною. Вони поспішали додому, не хотіли перечікувати десь зливу. Але не встигли. Жінку травмувало смертельно», - згадав Віталій Туровцев.
Також тоді в районі Солонки та Сокільників позривало дахи, повиривало та поламало дерева, потрощило автомобілі.

Нагадаємо, що у Львові через сильний буревій оголосили надзвичайну ситуацію місцевого значення. У місті повалено близько 200 дерев, ушкоджено біля пів сотні дахів та 20 автомобілів.

Хроніка «львівського апокаліпсису» тут

ІА "Вголос": НОВИНИ