У середу, 16 червня, в місті Червоноград, що на Львівщині, трагічно загинув підліток.

14-річний хлопець потонув під час купання в річці Солокія. Про це інформує «Захід.нет» з посиланням на пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Згідно з повідомленням ДСНС, трагедія сталася орієнтовно о 15 годині. Діти відпочивали біля річки, раптово один із хлопців зник під час купання.

На місці працювали рятувальники. Водолазам вдалося дістати тіло загиблого з річки.

Наразі фахівці встановлюють причини загибелі хлопця.

У ДСНС закликали завжди пам’ятати про безпеку під час відпочинку на водоймах. Фахівці розповіли правила поведінки на водоймах.

Правила поведінки на воді

Купатися дозволено виключно в обладнаних місцях місцях, спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади. Заходити у воду варто лише в світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10 м/сек, температури води – не нижче + 18° С, повітря – не нижче + 24° С. Після прийняття їжі купатися можна не раніше, ніж через 1,5 - 2 години.

Заходити у воду необхідно повільно, дозволяючи тілу адаптуватися до зміни температури та води. У воді варто перебувати не більше 15 хвилин. Після купання не рекомендується приймати сонячні ванни, краще відпочивати у тіні. Не рекомендується купатися поодинці біля крутих, стрімчастих і зарослих густою рослинністю берегів.

Перед тим, як стрибати у воду, переконайтесь в безпеці дна і достатній глибині водоймища. Під час купання не робіть зайвих рухів, не тримайте свої м’язи у постійному напруженні, не гониться за швидкістю просування на воді, не порушуйте ритму дихання, не перевтомлюйте себе, не беріть участі у великих запливах без дозволу лікаря і необхідних тренувань.

На воді забороняється:

  • купатися в місцях, які не визначені місцевими органами виконавчої влади та не обладнані для купання людей;
  • залазити на попереджувальні знаки;
  • стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього;
  • пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів;
  • використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інше знаряддя, не передбачене для плавання;
  • вживати спиртні напої під час купання;
  • забруднювати воду і берег (кидати пляшки, банки, побутове сміття і т.д.), прати білизну і одяг у місцях, відведених для купання;
  • заходити глибше, ніж до поясу дітям, які не вміють плавати;
  • купання дітей без супроводу дорослих.
Нагадаємо, 27 травня на Львівщині сталася трагедія. У Старому Селі потонув 15-річний підліток, який вирішив покупатися в озері. Трагедія сталася на озері "Черепинка".

ІА "Вголос": НОВИНИ