Про це під час брифінгу у понеділок, 6 листопада, розповів львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко, передає кореспондент «Вголосу». 

«Ніякої облави у провулку Крива Липа не було. Такі заходи проводяться у нас  щоденно. Це були заходи розшуку громадян, зокрема вручення повісток, у межах призову на строкову службу. Нікого не затримували», – зазначив він.

За його словами, цей випадок стався упродовж 10-11 год вечора у п'ятницю. Громадянам виписали повістки, відпустили, проте сказали з'явитися зранку у понеділок у комісаріат. У касках нікого не було, ніхто нікого не затримував.  Криву Липу перекрито також не було.

За його словами, ухильників від служби виявили представники поліції та повідомили про них у військовий комісаріат.   

«Патрульна поліція має наші списки. Вони затримують всіх порушників, як водіїв машин, так і порушників громадського порядку, – додав він. Вони проводять операцію «емігрант» на території Львівської області. Під час проведення таких заходів поліція виявила громадян, яких «кинули» по базі наших ухильників. Виявилося, що ці люди є ухильниками від військової строкової служби».  

Також, як зазначив обласний військовий комісар, у приватний нічний клуб представники військового комісаріату не заходили. Додав він і те, що загалом такі заходи проводили і на «Шуварі», і по громадських закладах мережі Lokal.

Нагадаємо, у ніч проти 4 листопада близько опівночі проїзд Крива липа, що у Галицькому районі Львова, перекрили військові. Перевіряли документи у хлопців призовного віку. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ