[media=99592,99593,99594] 

Про це інформує прес-служба ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

«Ми провели понад три тисячі перевірок сільськогосподарських підприємств та присадибних ділянок, зафіксували 118 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин. Найбільше таких посівів виявлено у Бродівському, Жидачівському, Буському, Золочівському, Кам'янка-Бузькому, Сокальському, Мостиському та Радехівському районах», – повідомив начальник управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області, полковник міліції Володимир Білоус.

Працівники міліції виявили та вилучили на присадибній ділянці мешканки одного із сіл Бродівського району більше ніж 10 тисяч рослин снодійного маку, у 49-річної жительки Кам'янка-Бузького району  понад 1,5 тисячі рослин снодійного маку. У мешканки Перемишлянського району – понад 3 тисячі рослин.

Крім того, правоохоронці виявили та вилучили 1,6 тисячі рослин маку та більше ніж 2 тисячі рослин конопель, які вирощував житель Золочівського району біля власного будинку.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Усі вилучені рослини скеровано на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України у Львівській області. Триває перевірка.

ІА "Вголос": НОВИНИ