У середу, 22 травня, у Львівській міській раді під час засідання комісії фінансів та планування бюджету депутати розглянули та обговорили низку ухвал та звернень, зокрема щодо внесення змін до бюджету міста.

Розглянули, зокрема під час засідання депутати-члени комісії та підтримали проект ухвали «Про внесення змін до міського бюджету м. Львова на 2019 рік».

Також обговорили та проголосували з поправками за проект ухвали «Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова на 2019 рік». Відповідно до рішення виконкому видатки мали збільшити на 404 млн грн із відповідним розподілом коштів на конкретні видатки та об'єкти. Однак депутати внесли до проекту дві узагальнені поправки.

Зокрема, проголосували за  вилучення із проекту ухвали коштів, призначених на: внески до статутного капіталу ЛК АТП-1  - 45 млн грн; внески до статутного капіталу ЛКП «Львівелектротранс» - 25 млн грн; внески до статутного капіталу ЛКП «Муніципальна варта» - 16 млн грн.; внески до статутного капіталу ЛКП «Львівсвітло» - 15 млн грн; кошти на будівництво мереж газопостачання до промислової зони «Сигнівка» на вул. Північній -  3 млн грн; субвенцію селищному бюджету с. Рясне-Руська на розвиток інфраструктури – 5 млн грн, залишивши їх у відповідному фонді.

Опісля депутати зробили перерву та пішли на засідання колегії ЛМР. При цьому на засідання увійшли представники громадськості, у яких були питання до керівництва міста. Коли увійшов мер міста Андрій Садовий, йому кричали «Ганьба».

Після засідання колегії обранці продовжили розгляд питань порядку денного комісії фінансів.

Ухвалили зокрема ще одну узагальнену поправку до проекту ухвали про «Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова на 2019 рік» та погодили збільшення коштів на суму 44 млн грн на відповідні роботи та об’єкти. Зокрема, додали 2 млн грн управлінню охорони історичного середовища на відповідні роботи, 1 млн грн - на ремонт мереж на вул. Олеся, 7 млн грн - на капітальний ремонт стадіонів управлінню освіти, 3 млн грн - на ремонт спортивних майданчиків ЛКП «Спортресурс», 7,5 млн грн - на викуп стадіону «Торпедо» тощо.

Розглянули та проголосували обранці й за інші питання, зокрема за звернення департаменту економічного розвитку стосовно прохання виділити додаткові кошти та інші.

Натомість вже завтра, 23 травня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати розглядатимуть та голосуватимуть за розглянуті комісією питання, зокрема щодо проекту ухвали про «Про внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова на 2019 рік» та інших. При цьому депутати зазначають: контролюватимуть, аби ухвалу не змінили у частині тих пунктів, які сьогодні вони змінили, і проект у тій же редакції завтра на сесії ухвалили шляхом голосування.

ІА "Вголос": НОВИНИ