На окупованих територіях Луганщини Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ виявила понад 50 танків, а також важку панцерну техніку, «Гради» і зенітно-ракетне озброєння за межами виділених місць зберігання озброєння. Про це повідомляє «Оглядач».

Про це повідомляється в свіжому звіті місії. Так, 24 квітня БПЛА СММ малого радіусу дії виявив чотири танки (один Т-64 і три невстановленого типу) біля н. п. Новоселівка, що за 16 км на захід від Луганська.

На основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявили: 13 танків на полігоні поблизу с. Шимшинівка, що за 27 км на південний захід від Луганська, 23 танки на полігоні біля с. Круглик, що за 65 км на південний захід від Луганська, 21 танк, 15 одиниць буксирувальної артилерії або мінометів (невстановленого типу) і шість самохідних гаубиць (невстановленого типу) на полігоні неподалік від с. Мирне, що за 28 км на південний захід від Луганська.

25 квітня члени патруля Місії виявили шість зенітних ракетних комплексів (9К35 «Стріла-10»), сім танків (Т-72), сім самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), сім реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Град» 122 мм) і десять буксирувальних гаубиць (2А65 «Мста-Б», 152 мм — 5 од., Д-30 «Жаба», 122 мм — 5 од.) на території колишнього міжнародного летовища «Луганськ», орієнтовно за 10 км на південь від Луганська.

Як зазначав «Вголос», раніше в ОБСЄ повідомили, що вантажівки російського МНС в’їхали на територію України.

ІА "Вголос": НОВИНИ