Участь в акціях беруть кілька десятків людей, передає кореспондент «Вголосу».

Частина пікетувальників вимагає звільнення керівника рибінспекції у Львівській області.

Регіональний представник громади рибалок у Львівській області, керівник Штабу опору по боротьбі з корупцією Володимир Ткачик розповів, що останнім часом  рибінспекція Львівщини не виконує своїх функцій, а навпаки  сприяє порушенню екологічного законодавства та браконьєрству.

«Після того, як призначили нового керівника рибінспекції, два роки ніхто не бачив інспектора на водоймі. Коли ми були на Майдані, керівника сокальської рибінспекції впіймали на браконьєрстві в заповіднику. А керівник обласної рибінспекції його нагородив почесною грамотою», – сказав Володимир Ткачик.

Він додав, що учасники акції просять у депутатів сприяти тому, щоб теперішнього керівника рибінспекції області було звільнено, а на його місце було призначено чесну, відповідальну людину.

Одночасно з рибалками під Львівською облрадою зібралися працівники перинатального центру. Вони прийшли, щоб нагадати депутатам про свою проблему.

Як писав «Вголос», 30 січня у Львові міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі пообіцяв, що детально вивчить питання реконструкції перинатального центру у Львові та продумає «різні варіанти» завершення робіт у медзакладі.

Нагадаємо, для завершення будівельних робіт в обласному клінічному перинатальному центрі Львівщина шукатиме нового підрядника. Для запуску об'єкта в експлуатацію необхідно 150-160 млн грн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ