На Загірському оптико-механічному заводі в підмосковному Сергієвому Посаді у середу, 9 серпня стався потужний вибух. Пропагандисти та влада дають різні версії «бавовни».

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Одразу після вибуху в мережі почала поширюватися інформація, що по заводу нібито ударив безпілотник, але скоро це спростували.

Після цього пропагандисти із посиланням на екстрені служби повідомили, вибух на території заводу в Сергієвому Посаді стався через порушення технологічного процесу. 

А місцева влада повідомила, що джерелом детонації на заводі в Сергієвому Посаді став склад піротехніки, приміщення під який орендувала одна з компаній.

У російських Telegram-каналах з'явилася цікава інформація про цей завод. Як пише телеграм-канал Mash, компанія «Піро-рос», на складі якої і прогримів вибух, не вперше потрапляє в новини. Минулого року стало відомо про те, як директор заводу з виробництва феєрверків не виплатив 50 млн зарплати 150 своїм співробітникам, після чого «Піро-рос» подала на банкрутство.

А 2019 року від салюту тієї ж компанії в Мінську загинула 64-річна жінка. Тоді уламок розміром із сірникову коробку потрапив жінці, яка дивилася на феєрверк, у шию, розірвавши артерію. Ще кілька людей тоді зазнали поранень.

ІА "Вголос": НОВИНИ